Főoldal Versenyek I. Kalapeca - Tőzeges Kupa Gyermek Horgászverseny!

I. Kalapeca - Tőzeges Kupa Gyermek Horgászverseny!

            I.Kalapeca – Tőzeges Kupa Gyermek Horgászverseny                 

                                           Tápiószentmárton

        2012. Augusztus 18.án szombaton indítottam útjára ,hagyományteremtő jelleggel gyerekhorgászok részére ezt a versenyt!

- Sajnos évről-évre csökkenő tendenciát mutat az utánpótlást erősítő gyerek és ifjúsági horgászaink létszáma!Az inretnet vonzó világa,a nehéz gazdasági helyzet ,és az igazán kevés gyermek versenyek rendezése is közre játszik abban talán, hogy kevés ma Magyarországon a gyermek horgászok létszáma! Nos ez a statisztika könnyen megváltozatható horgászversenyek,horgásztáborok megszervezésével!-A tavasszal megrendezésre került Női Pergető kupán igéretett tettem arra, hogy a tombola bevételéből ingyenes horgászversenyt szervezek gyerekek részére! Ezt az ígéretemet váltottam be az I.Kalapeca-Tőzeges Kupa megszervezésével.

 

A verseny meghirdetése igazán jól sikerült, hiszen országos szinten tudomása volt a gyerekeknek erről a versenyről mivel a kezdésre nem kevesebb, mint 48 nebuló várta a verseny kezdetét jelző dudaszót.

A versenynek két igazán nagynevű, remek horgász vállalta a fővédnökségét:

Vidó Ferenc 2x Vb ezüstérmes feeder horgász és Egedi Róbert finomszerelékes teszthorgászok személyében.

A reggeli elfogyasztása után, ami természetesen a szülőknek, kísérőknek is járt, elkezdődött az ünnepélyes megnyitó, majd a várva várt sorsolás ahol minden gyermek indulási száma egyben egy ingyenes tombola jegy is volt!

Érdemes volt a jegyet jól megőrizni, hiszen a tombola fődija egy Balatoni utazás volt 2 fő részére!!

A verseny szabályai a lehető legegyszerűbbek voltak, mivel az Országos Horgászrend volt a mérvadó,1 bot 1horog és kizárólag csak úszós készség volt engedélyezett, szülő ill, kísérő felügyelete mellet lehetett részt venni a versenyen.

Pontban 09.00 órakor útjára indult az első ingyenes gyermek horgászverseny.Öröm volt látni a 48 versenyző boldogságtól sugárzó arcát,a kezdeti versenylázat,az elszántságot!Alig kezdődött el a verseny már is sikoltozástól, kiabálástól volt hangos az egyébként csöndes tópart.A halfogás öröme késztette hangoskodásra a legfiatalabb horgászokat,hiszen életük első megfogott halát mindenkivel tudatni szerették volna!

A korosztály elég széleskörű volt, ugyan is a 3 évestől a 13 éves korig képviseltették magukat a versenyzők.Figyelemre méltó statisztikai adat,hogy a versenyzők között 16 kislány horgász is volt!

Volt a versenynek két abszolút esélyese,Vidó Roland és Cserna Antal akik mesterhorgászoktól tanulnak horgászni ami a felszerelésükön és a horgásztudományukon is meglátszott!A lányoknál Kuzma Renáta tűnt ki rendkívüli ügyességével a többiek közül,de a végkimentet ekkor  még senki sem tudta!Az egyre forróbb ,  szinte égető napsütés kezdte kimeríteni a fiatal horgászok erőtartalékait is,amelynek feltöltéséről úgy gondoskodtam,hogy minden versenyző ingyen kapott egy-egy adag fagylaltot amely hűsitő erejének köszönhetően újra horgászatra bírta őket!

A verseny végére 48 versenyzőből 46 végig kitartott a nagy hőség ellenére, amelyért külön köszönetem fejezem ki mind a versenyzőknek, mind pedig az őket elkísérőknek!

Izgalmas mérlegelés következett,mivel ekkor már tudtuk, hogy hiába volt a pontytelepítés a verseny előtt, csak 1 horgásznak /Nagy Gergő/sikerült pontyot fogni ,így minden egyes snecinek „súlya”van!Elképesztően szoros,szinte fej- fej melletti végeredmény született a két mesterhorgász tanítványoktól,akik az elvárásoknak megfelelően teljesítettek ezen a remek versenyen-korosztályukon belül!

A bográcsos ebéd elfogyasztása után Vidó Ferenc és Egedi Róbert tartott a gyerekeknek igen magas színvonalú feeder technikás bemutatót.A bemutató után izgatottan sorakoztak fel az eredményhirdetésre azok is akik nem értek el dobogós helyezést,ugyan is minden induló spicc botot,damilt és egyéb horgászattal kapcsolatos ajándékot vehetett át!

Az ingyenes tombola fődíját Bai Dániel békéscsabai versenyző nyerte!

Ezen a versenyen a magas nevezési létszám is bizonyítja,hogy szükség van az ilyen jellegű versenyekre a horgászat megszerettetésének érdekében és ez csak rajtunk múlik felnőtteken hogy mennyi időt áldozunk az utánpótlás nevelésre nem csak a szavakkal,hanem tettekkel is!

Valamennyi indulónak gratulálok a helytállásért a kitartásért,és ha csak rajtam múlik jövőre újra belevágunk a második megmérettetésbe! 

Külön köszönetemet fejezem ki Vidó Ferencnek és Egedi Róbertnek és valamennyi támogatónak ,szülőknek akik segítettek abban hogy ez a verseny ilyen színvonalra emelkedett!!

 

Kalacsi János a verseny szervezője.

 

Megosztás a facebookon