Főoldal Versenyek III.Női Parti Pergető Kupa - Tápiószentmárton

III.Női Parti Pergető Kupa - Tápiószentmárton

                                    III. Női Pergető Kupa Tápiószentmárton 2012.04.22. -

                                           egy verseny, ami csak rólunk, nőkről szólt!

 

Nagyon nagy örömet okoztál ezzel nekünk Jani, ezt Mindenki nevében bátran ki merem jelenteni!Ezzel a beszámolóval szeretnék köszönetet mondani Kalacsi Janinak, hogy elindította ezt a hagyománnyá vált versenyt, amivel minket, nőket felkarol. Hihetetlen jó hangulatú, remek szervezésű, meglepetésekben, és nyereményekben gazdag versenyen vehettem részt.

 

               

 

Az év legrangosabb verenyévé kerekedett, 47 versenyző és 30 támogató, akiknek szintén köszönettel tartozunk!

Szeretném elmondani Nektek, akik nem voltatok jelen, illetve azoknak is, akik eljöttek, hogy nekem milyen élmény volt.

Vasárnap eljött az a nap, amit már hónapok óta vártam, készültem rá, izgultam, nem hiába, hiszen életem első horgászversenyén vettem részt. Sőt több dologban is az első volt számomra. Még sosem pergettem együtt nőkkel, és a felszerelés amivel indultam, szintén vasárnap volt először a kezemben, valamint tavon még sosem rablóztam.

Ezúton is szeretném megköszönni Györke Zoli barátomnak a lehetőséget és a bizalmat, hogy kölcsönadta a versenyre a felszerelését. A TeamDaiwa Zillion castingbot és Daiwa Zillion Type-R orsó egy hihetetlenül profi felszerelés, szerelem volt első dobásra. Pontos, gyors, és hihetetlenül könnyű, valamint a csali mozgását is érzékenyen mutatta számomra. Igazi megtiszteltetés volt, hogy ezzel indulhattam!

A verseny előtti estét a Kaisers Pizzéria és Panzióban töltöttük Kolozsvári Katival, Györke Zolival, Praschek Ágival, Bokor Karcsival és Mátéh Csabival. A hangulat nagyon jó volt, inkább a lazítás volt jellemző, mint a versenydrukk.

Másnap reggel fél 7kor kint voltunk már a víznél. Gyönyörű látvány fogadott minket, a köd a víz fölött nagyon szép volt, gyorsan le is fényképeztük. Az előrejelzéssel ellentétben remek napsütéses időnk volt.

Éppen a kávénkat kortyoltuk, mikor megérkezett a verseny szervezője, Kalacsi Jani, akivel személyesen akkor találkoztunk először, bár facebookon már lassan egy éve tartjuk a kapcsolatot.

Lassan megérkeztek a versenyzők is, majd a reggelit és a Bolyhos pálinkát követően kezdődött az ünnepélyes megnyitó, Kalacsi Jani és Bokor Karcsi beszédével.

Ezután kezdődött a helyek sorsolása, melyen már izgultam, reméltem, hogy jó számot húzok, ami be is igazolódott, 7-es rajtszámmal indulhattam a pályára.

Miután a 47 női versenyző elfoglalta kezdő helyét, ágyuszó jelezte a verseny kezdetét.

A verseny kb 3. percében megvolt az első hal a mellettem lévő álláson. Egy szép csuka került a szákba.

A verseny első felében próbálgattuk a csalikat, körbejártuk a tavat, de a halak nem voltak partnerek most. Meglepetésünkre egyetlen csali bizonyult sikeresnek, amit személy szerint napsütésben nem teszek fel sosem, sőt abszolút nem is szoktam használni, az pedig az arany színű körforgó volt. Alap csali a legtöbb pergető horgásznál, ez igaz, viszont számomra a hazai pályámon nem túl szerencsés választás az akadók miatt. A verseny felénél feltettünk egyet, próba szerencse alapon. Harmadik dobásra be is köszönt az első csukám.

Hihetetlenül megdöbbentem, hiszen számos nagyon élethű mozgású csalival próbálkoztunk, de semmi. Szerencsés helyzetben voltam, hiszen a felszerelésemnek köszönhetően nagyon pontosan meg tudtam horgászni a partszéleket, illetve a belső szigetek széleit is. Az első csuka után újra megpróbáltuk más helyen wobblerekkel, és megint semmi. Azaz volt egy jelentkező aki nagyon felbosszantott. A tó egyik sarkában megálltam, és elkezdtem dobálni a parttal párhuzamosan. Már majdnem kiemeltem a csalit a vízből, mikor láttam, közvetlenül a lábam előtt fordulni egy gyönyörű csukát. Majdnem felsikoltottam, hiszen esélyem sem lett volna megakasztani. Kicsit odébb álltam, dobáltam rá mindennel szinte, de semmi. Gondoltam elment, hát visszaálltam, hogy megkeresem. Zéé odaállt mellém, és egyszer csak szintén ugyanott egy nagy szájat láttunk, megint ugyanúgy, utánanyúlt és visszafordult. Nem akart fényképezkedni velem, valószínűleg nagyon szégyenlős volt...

Már kezdtem elkeseredni, mikor a verseny vége előtt szintén feltettünk egy másik arany körforgót és a parttól kb 20 centire tőlem jobbra bedobtam. Csabi éppen szólt, hogy menjünk majd ha kitekertem a csalit, abban a pillanatban megjött a második szép csukám. A kapása nem volt valami vehemens, azt hittem valamiben leakadtam. Na de az akadó nem indul el, mint a mozdony.. Hihetetlenül jó volt kifárasztani, a botnak köszönhetően szinte semmi nehézséget nem éreztem, kidolgozta a hal minden mozdulatát. A második 55 centis csuka volt az utolsó halam a versenyen.

A verseny vége előtt a tó első részét még körbejártam, körforgóval, de nem jelentkezett újabb "játszótárs".

A verseny végét 3 dudaszó jelezte. A bírók, akiknek a gyors, precíz munkáját ezúton is szeretném megköszönni, összegyűjtötték a fogási lapokat, majd elindultunk a sátor felé, hogy megebédeljünk az eredményhirdetés előtt. A marhapörkölt nagyon jól sikerült, és nagyon kiadós adag volt.

Bátran kijelenthetem, hogy nagyon színvonalas versenyen vehettünk részt, és mindenki győztes volt, még azok is, akiknek nem sikerült fogniuk halat, hiszen sportszerű versenytársak között tölthettünk el egy egész napot azzal, amit mindannyian szeretünk, és remélem azok is megszerették, akik most voltak először pergetni. Valamint külön kiemelném azt, hogy minden egyes versenyző, helyezéstől függetlenül ajándékban részesült.

Összességében a fogást tekintve mégis szép arány kerekedett ki a végére, 47 versenyző 81 darab csukát csalt horogra.

Szeretnék egy fiatal hölgyet kiemelni, aki hihetetlen kitartásról tett a versenyen tanubizonyságot, Ő Krámli Kata, az a kicsilány, aki néhány év múlva biztosan a dobogón lesz! Igazi pergetőhorgász! Gratulálok Kata!

Az eredmények összesítését követően megkezdődött az eredményhirdetés, egy köszönőbeszéddel kezdődött, majd mindenki név szerint lett kihívva, az ajándékcsomagért, illetve a Bolyhos ágyas pálinkáért, amit Bokor Karcsi adott át a résztvevőknek.

Köszönjük hogy részt vehettünk ezen a rangos versenyen, és jövőre találkozunk ugyanitt a Tőzeges tavon.

 

                                      Valamint gratulálok a győzteseknek, és a résztvevőknek egyaránt!

                                              Sporttársi üdvözlettel: Julcsi

                                                Pike Outdoor Horgásztúrák

Megosztás a facebookon